admin

Επιμελητήριο το ένα… Επιμελητήριο και τ’ άλλο , αλλά….

Επιμελητήριο το ένα… Επιμελητήριο και τ’ άλλο , αλλά….
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Αποσβολωμένος μένεις σαν βρεθείς στο Επιμελητήριο Αρκαδίας εσύ ο Κορίνθιος ο αδαής που θαρρείς – κρίνοντας από το δικό σου το Επιμελητήριο ντε- πως, η νωχελικότητα να την πεις, η απραξία να την χαρακτηρίσεις , βασιλεύει σε όλη την Περιφέρεια.
Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που θαρρούν πως ο ρόλος του Επιμελητηρίου είναι περισσότερο διακοσμητικός και συνεπώς αυτή η εικόνα της μη δράση δεν είναι διόλου ενοχλητική!
Συγκρινόμενη ωστόσο , η εικόνα πάντα, με άλλα Επιμελητήρια διαπιστώνεις με θλίψη πως όλα όσα ΔΕΝ γίνονται εδώ είναι μάλλον από επιλογή.

Και το λέω αυτό γιατί επίσης διαπιστώνεις πως παρά την κρίση, παρά τη δυστοκία, παρά τις δυσκολίες, υπάρχουν άνθρωποι και Διοικητικά συμβούλια που ακριβώς επειδή θέλουν και ασχολούνται κατορθώνουν όχι μόνο να βρουν διεξόδους και να δείξουν πως «κάτι κάνουν» αλλά και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ομάδων, των επιχειρήσεων, των ατόμων στις οποίες απευθύνονται
Και επειδή πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι ,ακριβώς επειδή από εδώ πριν από μια εβδομάδα αναρωτιόμασταν αν οι εκδηλώσεις που βλέπουμε στο Επιμελητήριο Κορινθίας είναι ΑΠΟ το Επιμελητήριο ή απλά φιλοξενούνται στο χώρο του (διαβάστε εδώ:

«ΑΠΟ το Επιμελητήριο» ή «ΣΤΟ Επιμελητήριο»;

) σας λέω ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι μόνο τώρα!

Όλα τα χρόνια της βαθιάς κρίσης πασχίζει με ζέση να σταθεί στο πλευρό του επιχειρείν, στο πλευρό των ανέργων, στο πλευρό των νέων επιχειρηματιών. Με μια ομάδα που εργάζεται με όλη τη σημασία της λέξεως – όχι για το επικοινωνιακό κομμάτι αλλά για την ουσία- από τον Πρόεδρο και το ΔΣ έως την γραμματειακή υποστήριξη , κατορθώνει να υλοποιεί δράσεις με γεμάτες αίθουσες, κατορθώνει να συσπειρώνει γύρω του νέους που ψάχνουν μια διέξοδο εργασιακή, κατορθώνει να ενημερώνει αλλά και να παρεμβαίνει ουσιαστικά για ζητήματα και σε ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις . και αυτό ναι! Το λες ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σίγουρα δεν είναι διακοσμητικό! Δεν έχει σαφέστατα ρόλο διεκπεραιωτικό! Δεν είναι ένα Επιμελητήριο που έχει στοχοποιηθεί για την Διοίκηση του, για την Αναπτυξιακή του εταιρία, για τα έργα και τις ημέρες του.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι μια κοιτίδα για το επιχειρείν έτσι όπως χρόνια πριν είχε οραματιστεί ο Πρόεδρος Γιάννης Μπουντρούκας.
Είναι ένα Επιμελητήριο που τόλμησε να προτείνει και να υλοποιήσει μια έκθεση Περιφερειακή ξεπερνώντας τον τοπικισμό και την ατομικότητα
Είναι ένα Επιμελητήριο που δείχνει το δρόμο σε Επιμελητήρια όπως αυτό της Κορινθίας που… ακόμα και σήμερα υπάρχουν επιχειρηματίες και έμποροι που αναρωτιούνται «γιατί πληρώνουν συνδρομή» και «τι είναι αυτό που προσφέρει»

Οι Κορίνθιοι ζηλεύουμε λοιπόν όταν βλέπουμε ένα Επιμελητήριο σαν της Αρκαδίας. Ένα Επιμελητήριο που έσπευσε να ενημερώσει άμεσα τους επιχειρηματίες για το Ηλεκτρονικό Μητρώο αποβλήτων και η αίθουσα να σας πω ήταν γεμάτη ώρα 5 το απόγευμα!
Της Κορινθίας το Επιμελητήριο ούτε καν έχει σκεφτεί ν αγγίξει το θέμα που αφορά ΚΑΘΕ επιχείρηση για να μην πω για την προσέλευση και δει ώρα 5 το απόγευμα!
Ζηλεύουμε όταν ο Πρόεδρος Mπουντρούκας ανακοινώνει σειρά δράσεων ΑΠΟ το Επιμελητήριο ενώ εμείς εδώ αρκούμεθα στο να γίνεται εκδηλώσεις άλλων ΣΤΟ Επιμελητήριο.
Ζηλεύουμε όταν ακούμε τον Πρόεδρο Μπουντρούκα να λέει «ναι θα είμαι και πάλι υποψήφιος γιατί έχω όραμα» όταν εμείς εδώ ακόμα δημιουργούμε κλίμα αγωνίας και έκπληξης (άραγε σε τι ωφελεί;)

Τις πταίει ;
Είναι δουλειά της Διοίκησης να το βρει αυτό
Είναι απαξιωμένος ο ρόλος του Επιμελητηρίου στην Κορινθία;
Είναι ευθύνη της Διοίκησης να το αλλάξει αυτό
Είναι ένα όργανο ουσιαστικό για το επιχειρείν;
Αυτό πρέπει να είναι το έργο της Διοίκησης

Διαφορετικά , θα πηγαίνουμε σε επιμελητήρια όπως αυτό της Αρκαδίας και ωσάν τους φτωχούς συγγενείς θα κρυφοκοιτάζουμε από τις πόρτες και μύχια θα σκεφτόμαστε «θέλουμε και εμείς»

ΥΓ: Εκτός βέβαια κι αν φτάσουμε στο σημείο «μηδέν» ήτοι τις εκλογές ( διότι κάποια στιγμή θα γίνουν και αυτές) και τότε οι έχοντες το δικαίωμα της ψήφου θα κατατάξουν τον καθένα στην θέση που του αρμόζει κρίνοντας από τα έργα και τις ημέρες του επί τοις πράγμασι και όχι μέσα από κάποιο λουστρασιόν φυλλάδιο!

Search in Site

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *