Για 4η μέρα καίει η φωτιά στο Ρητό

744

Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε κανείς να πει ότι γλιτώσαμε τα χειρότερα, εστίες φωτιάς υπάρχουν ακόμα στο όμορφο δάσος στην περιοχή του Ρητού. Για 4η συνεχόμενη μέρα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή και με τη συνδρομή και των εναέριων μέσων γίνεται προσπάθεια να οριοθετηθεί η φωτιά και να τεθεί υπό έλεγχο. Μέχρι πριν λίγη ώρα η πυρκαγιά με δυσκολία θα έλεγε κανείς ότι είναι υπό μερικό έστω έλεγχο.
Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν μικρές εστίες μέσα σε παρθένο δάσος και σε πολύ δύσβατα σημεία. Αυτό, γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί κυρίως μόνο από τα εναέρια μέσα που και σήμερα επιχειρούν σε όλη την περιοχή. Η κόπωση των πυροσβεστών είναι μεγάλη, αφού οι περισσότεροι βρίσκονται για πάρα πολλές ώρες άυπνοι και εξουθενωμένοι σε συνθήκες πολύ μεγάλων θερμοκρασιών.
Ο διοικητής της πυροσβεστικής Κορίνθου Ι. Θεοδωρόπουλος βρίσκεται στην περιοχή τις περισσότερες ώρες της ημέρας και της νύχτας δίνοντας εντολές και οργανώνοντας όλη τη διαδικασία και τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων. Καλώς εχόντων των πραγμάτων με τη σωτήρια συνδρομή των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων, αναμένεται σε λίγες ώρες να έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Κατόπιν θα ακολουθήσει η αποτίμηση της ζημιάς που φαίνεται αρχικά ότι είναι αρκετά μεγάλη, αλλά και η ετυμηγορία για τα ακριβή αίτια που την προκάλεσαν….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.