Από πότε δεν είμαστε λαός ορθόδοξος βρε παιδιά;

644

Προκάλεσαν –αν μη τι άλλο- οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Βουλής κ. Βούτση, του τρίτου παρακαλώ πολιτειακού παράγοντα της χώρας μετά τον ΠτΔ και τον Πρωθυπουργό. Τι είπε; Μεταξύ άλλων αυτά: «Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».
Δεν αξίζει καν να σχολιάσει τις αναφορές του κ. Βούτση στα συνθήματα «Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών» και «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» γιατί είναι αποπροσανατολιστικά για τα υπόλοιπα που είπε στη συνέντευξή του. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι η φράση του ότι «Δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος»! Από πότε κ. Βούτση, δεν είναι οι Έλληνες λαός Ορθόδοξος όταν το 96% του πληθυσμού ανήκει σε αυτό το θρήσκευμα; Διαψεύδεται και το ίδιο το Σύνταγμα που υποτίθεται ότι υπηρετείτε, που αναφέρει ρητά για το θρήσκευμα της χώρας; Και βρήκατε τη στιγμή να τα πείτε αυτά, όταν ένας ολόκληρος λαός θα γιορτάσει σε λίγες μέρες μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης!

Τι σημαίνει ότι δεν είμαστε «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας», αλλά ένα σύγχρονο κράτος; Δεν δικαιούται και δεν μπορεί να είναι Ορθόδοξο ένα σύγχρονο κράτος; Είναι άδικο για σας να θέλετε να ικανοποιήσετε ένα αριστερό ακροατήριο της τάξης του 4% με τα όσα λέτε. Οι Έλληνες ένα πράγμα πρέπει να προσέξουν: Να μην πέσουν θύματα μιας ισχνής μειοψηφίας «ταλιμπάν» που θέλει να διαλύσει την ιστορία και τις παραδόσεις αυτής της χώρας. Όλα τα άλλα, από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Αυτά…

Γ.Ρ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.